Ostalaritzan erabiltzen diren ur botilek hondakin kopuru handia sortzen dute. Horiek murrizteko asmoz, Donostiako Udalak, Gipuzkoako Foru Aldundiaren laguntzarekin, bolitako ura erabili ordez , eguneko menuetan iturriko ura eskaintzeko joera sustatzeko kanpaina abian du.
Parte hartu nahi baduzu, deitu eta doan emango dizkizugu behar dituzun pitxerrak.
Hondakinen kudeaketa
Hiriko ostalaritza establezimenduek hondakinak uzteko beste zerbitzu eta ordutegi batzuk dituzte, dauden zonaren arabera.
Alde Zaharreko ostalaritzan sortutako hondakinak establezimenduz establezimendu biltzen dira. Udalak materia organikoa eta ontzi arinak banantzeko behar den materiala ematen die establezimenduei.
Zati bakoitza uzteko ordutegiak eta modua:
Organikoa
Ontziak
Beira
Papera eta kartoia
Errefusa
Bilketa
Uztea
Bilketa
Uztea
Bilketa
Uztea
Bilketa
Uztea
Bilketa
Uztea
Astelehena
16:00
16:30
09:30
10:00
09:30
10:00
09:30
10:15
09:30
10:00
Asteartea
16:00
16:30
09:30
10:00
09:30
10:15
Asteazkena
16:00
16:30
09:30
10:00
09:30
10:15
Osteguna
16:00
16:30
09:30
10:00
09:30
10:15
09:30
10:00
Ostirala
23:30
00:00
09:30
10:00
09:30
10:15
Larunbata
23:30
00:00
09:30
10:00
09:30
10:00
09:30
10:15
09:30
10:00
Igandea
16:00
16:30
09:30
10:00
HONELA UTZI BEHAR DA:
Norberaren edukiontzi marroian
Poltsa hori normalizatutan
Norberaren edukiontzi berdean
Tolestuta
Poltsa gris normalizatuetan
Olioa: sukaldean erabilitako olioa kudeatzaile baimendu bati eman behar zaio.
Hiriko gainerako zonak
Organikoa:
Materia organikoa gaika biltzeko edukiontzi marroietan utzi behar da.
Edozein ordutan utz daiteke.
Edukiontziak irekitzeko txartela eskatu behar da: udalinfo 010
Papera eta kartoia:
Erdialdean, Grosen eta Amaran: kartoia tolestuta utzi behar da errefusa biltzeko edukiontzi berdeen ondoan, 19:30etik 22:30era, asteko edozein egunetan.
Hiriko gainerako zonetan: atez ateko bilketa zerbitzua dago, honako egutegi hau duena eta ordutegi komertzialean funtzionatzen duena: